Emisszióérték-manipuláló szoftvert találtak az Audinál?

A Bild am Sonntag német hírmagazin beszámolója szerint a motorok emissziós értékeinek manipulálására alkalmas szoftverfunkcióra bukkant még a nyár folyamán a kaliforniai CARB környezetvédelmi hivatal az Audinál.
MTI, 2016. november 6. vasárnap, 12:04
Fotó: Napi.hu

A lap forrásmegadás nélkül közölt információi szerint a V6-os motorral és automata sebességváltóval rendelkező Audi modelleknél a motorvezérlő szoftver a kormány mozgása alapján felismeri, hogy az autó tesztpadon áll-e, vagy sem. Amennyiben a motor beindítása után a kormány nem mozdul, a motorvezérlés alacsony szén-dioxid-kibocsátási értékeket adó "melegítő" üzemmódban működik, amennyiben viszont a kormány több, mint 15 fokkal elmozdul, a vezérlőprogram magasabb üzemanyag fogyasztásra és szén-dioxid-kibocsátásra vált át.

A CARB birtokába került belső vállalati dokumentumok szerint az Audi már évek óta alkalmazza dízel- és benzinüzemű autóinál egyaránt a tesztüzemmód felismerésének ezt a módját Európában is.

A CARB és az Audi nem kommentálta a hírmagazin beszámolóját.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Meningitis, 2016.11.06 13:32

Viszlát Magyar GDP!! Szerencse hogy kártyavárra építjük az ipart.... Dilettánsok mindenhol, nem csoda hogy sehol sem tartunk!! Soha sem volt még olyan aki ért is valamihez, nem csoda... Nemsoká itt 2020....
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html