A befektetők közül a legnagyobb a Daimler, a világ vezető autógyártója, amely a portfóliójában tudhat számos közlekedéssel és technológiával foglalkozó európai vállalatot. A Daimler a befektetésnek köszönhetően a Taxify igazgatótanácsában is képviseltetni fogja magát.

"Világszerte csaknem 22 millió ügyfélnek nyújtunk mobilitási szolgáltatást, a közösségi autóktól és a multimodális platformoktól kezdve az utazásmegosztásig. A Taxify kitűnően kiegészíti a meglévő, kiterjedt portfóliónkat a mobilitási szolgáltatások területén" - mondta el Jörg Lamparter, a Daimler pénzügyi szolgáltatások mobilitási csoportjának vezetője.

A cég befektetői köréhez a Didi Chuxing mellett most csatlakozott a Korelya Capital európai kockázatitőke-alap és a TransferWise társalapítója, Taavet Hinrikus is. Ez a tőkeemelés azt jelenti, hogy a Taxify értékét a befektetők 1 milliárd dollárra becsülik. (Nagy változás a budapesti taxis piacon.)

"A tavalyi évhez képest tízszeresére nőtt a megtett utak száma, ma már több mint tízmillió ember használja a szolgáltatást világszerte - mondta el Markus Villig, a Taxify vezérigazgatója és társalapítója. A céget 2013-ban indította el Észtországban az akkor 19 éves Villig, aki a szüleitől a főiskolai tanulmányaira kapott pénzből dolgozta ki a szolgáltatás első változatát, és saját maga toborozta az első sofőröket is ötlete megvalósításához. Mostanra több mint 25 országban 500 ezer sofőr áll a cég szolgálatában.

Forrás: Napi.hu/Szabó Dániel