Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Ismét bővíti médiaportfólióját Andy Vajna filmügyi kormánybiztos és a tulajdonában lévő TV2 Média Csoport. Hamarosan indul ugyanis a Moziverzum elnevezésű tévécsatornája - írja a 24.hu.

A csatornát Romániában jegyeztetik be, az engedélyt már meg is kapták a médiahatóságtól. A sugárzási engedély Magyarország, Románia, Szlovákia, Ukrajna, Szerbia és Horvátország területére szól, műholdas terjesztési móddal.

A programkínálat 100 százalékban vásárolt - akció, vígjáték, kaland, dráma és horror műfajú - tartalmakból áll majd. A Moziverzum induló költségvetése 900 ezer euró, melyet többek közt a reklámbevételekből finanszíroznak majd.

Vajnát számos kritika érte már amiatt, hogy külföldön jegyezteti be valamelyik tévécsatornáját. Így egyrészt nem kell az adott csatornának a magyarországi médiaszabályozást figyelembe vennie, másrészt a csatorna működésével összefüggő díjakkal nem a magyar költségvetést gazdagítja, miközben a TV2 működését magyar bankhitelek teszik lehetővé, sőt a TV2 felvásárlását is magyar banki segítséggel, állami hitelből intézte Vajna - írja a portál.

Vajna András György (Andy Vajna) a Napi.hu kiadásában megjelenő A 100 leggazdagabb 2017 friss listája szerint 60 milliárd forintos becsült vagyonnal a tizennegyedik legmódosabb magyar.