A cég papírjai 2007. december eleje óta nem értek annyit, mint a hét végén, a Compal, a Quanta - a legnagyobb bérgyártó - és a Wistron - a piac harmadik helyezettje - több mint kétszeresére növelték részvényárfolyamukat az év eleje óta.

A megrendelések hirtelen megugrásának hátterében a Microsoft új operációs rendszere, a Windows 7 október végi bemutatkozása áll, ugyanis a várhatóan nagy érdeklődésre számítva a pc-forgalmazók igyekeznek komoly raktárkészleteket felhalmozni a gépekből.

Az amerikai Hewlett-Packard és a tajvani Acer, a világ két legnagyobb laptopértékesítője elsősorban Európában és az Egyesült Államokban számít a kereslet megélénkülésére, sőt az utóbbi vállalat a napokban jelentette be, hogy már a harmadik negyedévben is azzal számol, hogy 40 százalékkal nőnek laptopeladásai április-júniushoz képest.

Szakértők szerint ennek a Compal, az Acer fő beszállítója lehet a legnagyobb haszonélvezője, ugyanakkor a Quanta sem panaszkodhat - a társaság értékesítése 20 százalékos növekedésére számít a két negyedév összehasonlításában.