BUX
38667

Erre várt három éve az Alitalia

Három éve folyamatosan csökkenő forgalom után az idei harmadik negyedévben bevételnövekedést ért el az Alitalia légitársaság.

Dzindzisz Sztefan, 2017. október 1. vasárnap, 13:01

A harmadik negyedévben az Alitalia értékesítési árbevétele 1,5 százalékkal emelkedett - közölte Luigi Gubitosi a légitársaság csődgondnoka a milánói Corriere della Sera napilap vasárnapi számában megjelent interjúban.

A forgalomnövekedés mellett a társaság 46 millió euró működési (EBITDA) eredményt is elért a harmadik negyedévben. "Ez azonban nem jelenti azt, hogy az Alitalia túljutott volna gazdálkodási nehézségein. Még hosszadalmas és gyötrelmes szanálás vár rá" - tette hozzá.

Az érdeklődők október 16-ig tehetik meg kötelező érvényű ajánlataikat a légitársaságra. A csődgondnok az interjúban reményét fejezte ki, hogy sikerül majd elkerülni az Alitalia feldarabolását. Az új tulajdonos remélhetően megadja majd a társaságnak azt a gazdálkodási biztonságot, amit az elmúlt évtizedben nélkülözni volt kénytelen. "Jó üzletet csinál, aki megvásárolja az Alitáliát" - jelentette ki a csődgondnok, hozzátéve, hogy "sajátosságainak és tradícióinak köszönhetően az Alitalia jelenleg a legjobb vétel a piacon".

Olasz médiajelentések szerint úgy tíz pályázó van versenyben az Alitalia megszerzéséért, közöttük az easyJet diszkont légitársaság is. A Ryanair azonban a múlt héten visszavonta ajánlatát - írja az MTI.