Esik a Chinoin anyacége

Franciaország legnagyobb gyógyszeripari cége, a hazánkban a Chinoin révén érdekeltségekkel bíró Sanofi-Aventis új termékek fejlesztésével próbálja növelni a generikus gyógyszerek miatt csökkenő bevételeit.
NAPI Online, 2007. október 19. péntek, 13:51
Fotó:

A Sanofi tavalyi bevételeinek közel fele a 2012-ben szabadalmi védelem alól felszabaduló gyógyszerek eladásából származott. Az új fejlesztések beindítása, illetve külső fejlesztések vásárlása elengedhetetlennek tűnik, többek közt azért is, mert a gyártó nem kapott engedélyt az Egyesült Államokban forgalmazni kívánt testsúlycsökkentő gyógyszerének piacra dobására.

A cég részvényei 15 százalékot veszítettek értékükből az idén a párizsi tőzsdén, ezzel a második legrosszabban szereplő gyógyszeripari részvény lett a Bloomberg európai indexén. A külső fejlesztések megvásárlásának tervéről szóló bejelentést követően további 1,5 százalékot esett a részvényárfolyam.

A magyar leányvállalat, a Chinoin hírt adott egy új molekula - az úgynevezett adenosine A3 antagonista - fejlesztéséről, amely a későbbiekben az asztmás megbetegedések kezelésére lehet alkalmas.

HOZZÁSZÓLÁSOK