Jól fogy a smink, örülhetnek a részvényesek

Elemzők által vártnál nagyobb lett az Estée Lauder profitja és a bevétele a cég június végével zárult pénzügyi negyedik negyedévében, elsősorban annak a hatására, hogy nőtt a sminktermékek iránti kereslet - írta az MTI a Reutersre hivatkozva.
Domokos Erika, 2019. augusztus 19. hétfő, 14:36
Fotó: Shutterstock

Az amerikai kozmetikai óriáscég adózott eredménye a vizsgált három hónapban 157 millió dollárra, részvényenként 43 centre csökkent az egy évvel korábbi 186 millió dollár, részvényarányosan 49 centről.

Az elemzők által inkább figyelemmel követett egyszeri tételek nélküli részvényarányos eredmény 64 cent lett, jóval felülmúlva a szakértői várakozások átlagában szerepelt 53 centet.

A kozmetikai cég eladásai 9 százalékkal, 3,59 milliárd dollárra nőttek a június végével záródott három hónapban, felülmúlták a piac 3,53 milliárd dolláros várakozását.

A sminktermékek eladása a negyedévben 15 százalékkal, 1,59 milliárd dollárra emelkedett. Erre az üzletágra esik a cég teljes bevételének közel a fele.

A júliussal kezdődött új üzleti évre az Estée Lauder 7-8 százalékos eladásnövekedésre és 5,90-5,98 dollár részvényarányos eredményre számít, ami felülmúlja a szakértők 6,78 százalékos eladásnövekedési várakozását és a részvényenkénti nyereségre vonatkozó 5,81 dolláros becslést - írta az MTI.

HOZZÁSZÓLÁSOK