Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az alig négy hónapja kereskedelmi forgalomban lévő repülőgép helyi idő szerint reggel 8 óra 38 perckor szállt fel Etiópia fővárosából Addisz-Abebából, és a kenyai Nairobiba tartott - olvasható a portálon.

A légitársaság közlése szerint a járat fedélzetén 149 utas és 8 fős személyzet tartózkodott. A teljes utaslistát a légitársaság még nem közölte, egyéb forrásokból úgy tudni, többek között 32 kenyai, 17 etióp és 8 kínai utazott a gépen.

Az internetes repülőgép követő oldalak - nem hivatalos - adatai szerint a repülőgép 8600 lábas magasságig emelkedett (2621 méter) mielőtt eltűnt volna a radarokról. A repülőgép utolsó ismert pozíciójánál található hegy magassága körülbelül 2500 méter.

A Boeing baleset után kiadott közleményében részvétét nyilvánította a balesetben elhunytak és hozzátartozóik számára. Emellett jelezték, készek segítséget nyújtani a légitársaságnak, egy műszaki szakemberekből álló csapat bármikor a baleset helyszínére tud utazni.

Ez a Boeing új generációs hajtóművekkel felszerelt 737 MAX második katasztrófája rövid időn belül, a típus 2017 májusi forgalomba állítása óta.

- írja az Airportal.