Európában 54 százalékkal estek az Audi eladásai

A második negyedévben közel negyedével csökkentek az Audi járműeladásai, de a periódus vége felé már megindult a kiszállítások növekedése is - tájékoztatta az autógyár szerdán a német dpa hírügynökséget.
Domokos Erika, 2020. július 8. szerda, 19:49
Fotó: Audi

Az Audi az április-júniusi negyedévben 354 ezer járművet szállított le a kereskedőknek, 22,8 százalékkal kevesebbet mint egy évvel korábban - írja az MTI.

A legnagyobb visszaesés az európai piacon következett be, ahol a kiszállítások 53,7 százalékkal 99,6 ezerre csökkentek. Az Egyesült Államokban 35,3 százalékkal kevesebb, 34,8 ezer Audi gépkocsi került kereskedelmi forgalomba.

Kínában viszont fellendülésben vannak az értékesítések, a második negyedévben az Audi az egy évvel korábbinál 23,5 százalékkal több, 189 ezer autót szállított le, azaz a teljes globális értékesítésének több mint a felét, 53 százalékát.

A negyedév folyamán fokozatosan javult az üzleti környezet, a júniusi kiszállítások ennek köszönhetően már csak 8,1 százalékkal maradtak el az előző évitől. "Már látni a javulás jeleit, de jelentősen eltérő regionális különbségekkel" - közölte a hírügynökséggel az Audi szóvivője. "Bár Európában és az Egyesült Államokban még júniusban is elmaradtak az értékesítések az előző évitől, de Kínában már "története legjobb júniusi eredményét könyvelhette el az Audi".

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

BattMan, 2020.07.08 19:54

Nagyon jó hír, remélem helyére, megfelelő értékére esik vissza. Egy nagy NULLA ez a márka, még Orbán milliárdjai sem fognak neki kegyelmezni, mennek a szemétbe.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html