Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az Audi az április-júniusi negyedévben 354 ezer járművet szállított le a kereskedőknek, 22,8 százalékkal kevesebbet mint egy évvel korábban - írja az MTI.

A legnagyobb visszaesés az európai piacon következett be, ahol a kiszállítások 53,7 százalékkal 99,6 ezerre csökkentek. Az Egyesült Államokban 35,3 százalékkal kevesebb, 34,8 ezer Audi gépkocsi került kereskedelmi forgalomba.

Kínában viszont fellendülésben vannak az értékesítések, a második negyedévben az Audi az egy évvel korábbinál 23,5 százalékkal több, 189 ezer autót szállított le, azaz a teljes globális értékesítésének több mint a felét, 53 százalékát.

A negyedév folyamán fokozatosan javult az üzleti környezet, a júniusi kiszállítások ennek köszönhetően már csak 8,1 százalékkal maradtak el az előző évitől. "Már látni a javulás jeleit, de jelentősen eltérő regionális különbségekkel" - közölte a hírügynökséggel az Audi szóvivője. "Bár Európában és az Egyesült Államokban még júniusban is elmaradtak az értékesítések az előző évitől, de Kínában már "története legjobb júniusi eredményét könyvelhette el az Audi".