Európában lett erősebb a Gazprom

A Gazprom orosz gázipari cég a június 15-ig 15 százalékkal, 10,2 milliárd köbméterrel növelte gázkivitelét az idén Európába és Törökországba éves összehasonlításban.
MTI, 2016. június 15. szerda, 16:05
Fotó: Reuters

Alekszej Miller, a Gazprom vezérigazgatója szerdán azt mondta, hogy az Olaszországba irányú orosz gázexport 5,3 százalékkal emelkedett. Törökország helyébe lépve Olaszország ezzel a második legnagyobb külföldi vásárlója volt az orosz földgáznak. Olaszország tavaly 24,4 milliárd köbméter orosz földgázt importált.

A legnagyobb vásárló továbbra is Németország, amely 9,1 százalékkal növelte orosz gázimportját éves szinten. A lengyel vásárlás 32,3 százalékkal, a francia import 34,6 százalékkal nőtt az első öt és fél hónapban.

Viktor Zubkov, a Gazprom igazgatótanácsának elnöke egy hónapja arról beszélt, hogy az orosz cég 160 milliárd köbméter földgázt exportál az idén Európába és Törökországba a tavalyi 159,4 milliárd köbméter után.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Warlock, 2016.06.15 22:05

@Pegazus_a_borbarat: Igyál kevesebbet öregfiú... már annyiszor kértünk...
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Pegazus_a_borbarat, 2016.06.15 19:49

Szép számok. Mi lenne ha nem lennének szankciók?

(Megmondom: a Gazprom egy köbcentivel se adna el több gázt Európába, viszont Európa nem fulladna bele az eladatlan tejbe, almába stb. Az agrárvállalkozóvá vedlett orosz oligarchák hálás üdvözletüket küldik a brüsszeli bohóc-csapatnak.!

Ha ha ha
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html