Ez a módszer még az Uberen is túltenne - nagy tervek a német multitól

Önvezető robottaxi technológia kifejlesztésén dolgozik a német autóipari alkatrész és berendezés beszállító konszern, a Continental - írja az MTI.
K. Kiss Gergely, 2017. július 20. csütörtök, 18:21
Fotó: Reuters

Andree Hohm projektvezető szerint a robottaxik jelenthetik a legjobb megoldást arra, hogy a jövőben is biztosítani lehessen az egyéni közlekedést a nagyvárosokban, amelyek jelenleg már a személygépkocsik dugójába fulladnak bele. "A nap 23 órájában üresen álló és értékes területet elfoglaló személygépkocsik helyett sokkal praktikusabb megoldás vezető nélküli robotjárműveket folyamatosan működtetni" - nyilatkozta.

A Continental frankfurti telephelyén kísérletezik "CUbE" ("Continental Urban mobility Experience") járművével, elsősorban a biztonságos üzemeléshez szükséges tartalék fékrendszerek és szenzorok kifejlesztéséhez.

A Continental nemrégiben hozta nyilvánosságra, hogy csatlakozott a BMW által tavaly életre hívott önvezető autó fejlesztő együttműködéshez, amelyben az Intel és az izraeli Mobileye is részt vesz.

A Daimler autógyártó konszern és a Bosch autóipari beszállító az idén áprilisban jelentette be együttműködését teljesen automatizált önvezető járművek kifejlesztésére.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

na4, 2017.07.21 08:17

Remélem mielőbb meglesz, és a taxisokat végleg elzavarják. Sötét banda.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html