Ez várható szerdán

Itthonról nem várható fontosabb makroadat, de a nemzetközi piacon ennél nagyobb izgalmakra van kilátás. A piaci szereplők figyelme középpontjában minden bizonnyal a Fed kamatdöntő testületének, a Szövetségi Nyíltpiaci Szövetség (FOMC) ülése áll majd.
NAPI, 2010. június 22. kedd, 16:20
Fotó:

Szerda fő híre a Fed kamatdöntő testületének ülése ígérkezik, elemzők szerint az FOMC nem változtat a 0,25 százalékos irányadó kamaton.


A tengeren túlról ezen kívül újlakás eladási adatok érkeznek. Elemzői várakozások szerint májusban az eladások az előző havi 504 ezerről 410 ezerre csökkennek.


Szerdán reggel Németországból GfK fogyasztói bizalmi indexet várhatunk. Elemzők szerint a júniusi 3,5 pontról júliusban 3,3-re csökken a mutató értéke. 


Ezen kívül szolgáltató- és feldolgozóipari beszerzői menedzserindexek (PMI) érkeznek Németországból és az eurózónából. Elemzői várakozások szerint a német szolgáltatóipari PMI kiigazított értéke júniusban az előző havi 54,8-ról 54,7-re csökken, míg a feldolgozóipari mutató júniusban a májusi 58,4-ről 58-ra mérséklődik.


Az eurózónás PMI-k közül elemzők szerint a szolgáltatóipari mutató júniusban 55,9-re csökken az előző havi 56,2-ről, a feldolgozóipari 55,3-re mérséklődik a májusi 55,8-ről és az összesített pedig júniusban 55,8 pontra süllyed az előző 56,4 pontról.

HOZZÁSZÓLÁSOK