A Deutsche Telekom (DT) távközlési vállalat Pozsonyban egy legalább 500 munkahelyet teremtő, globális hatókörű pénzügyi szolgáltató központot hoz létre - írta a Hospodárské Noviny szlovák gazdasági napilap a szlovák gazdasági minisztérium egyik meg nem nevezett forrására hivatkozva.

A hivatalosan még meg nem erősített, több millió euró értékű beruházást egy éven belül kezdhetik el.

A Slovak Telekom többségi tulajdonát birtokló Deutsche Telekom szolgáltató központjáért Szlovákia Magyarországgal állt versenyben.

A DT nem erősítette meg hivatalosan a döntést, Sylvie Braunle, a társaság tájékoztatási osztályának munkatársa mindössze azt mondta: "Az üzlet szempontjából Szlovákia számunkra kedvező ország. Ezért itt mindig új beruházási lehetőségeket mérlegelünk." Az eurónak és Bécs közelségének köszönhetően nyerhetett Pozsony.

Amint arról korábban beszámoltunk, Magyarország esélyeit a DT itteni érdekeltségét, a Magyar Telekomot is érintő válságadó szintén ronthatta.

Az új központ számos külföldinek is munkalehetőséget nyújt, ezért Bécs repülőtere kulcsfontosságú összekötő kapocs Európa többi térségével - véli Lubos Vanco, a KPMG tanácsadó cég szakértője, aki emlékeztetett arra, hogy a Deutsche Telekom Kassán már működtet egy szervizközpontot. A SITA hírügynökség értesülése szerint a döntés már tavaly novemberben megszületett, a felek csak a megfelelő időpontra vártak a bejelentéséhez.