A MySpace kedden végre szinkronizálta tartalmait a világ leglátogatottabb közösségi oldalával. Korábban a Facebook érdemi riválisának látszó, ám a News Corp. válság által derékba tört hirdetési politikája miatt megrekedt, s a süllyesztő felé araszoló MySpace ezzel egy régóta halogatott, ám kulcsfontosságú lépést tett a túlélés irányába. A Facebookot azonban látszólag megviselte a csatlakozás - a közösségi oldal a Twitteren keringő beszámolók szerint már kedd reggel is szokatlanul instabilnak tűnt, koradélután pedig egy ideig teljesen elérhetetlen volt.

A News Corp-nál már tavaly felmerült, hogy a MySpace szolgáltatásait szinkronizálni kellene a Facebookéval (egyúttal a Twitterével is), ám ennek a törekvésnek érdemi jelei egészen a közelmúltig nem látszottak. A MySpace nemrég új dizájnnal jelentkezett, keddtől pedig a Twitter és Facebook alkalmazások programozási felületét (API) is elérhetővé tette saját felhasználói számára.

A lépés elsősorban azért fontos mert a MySpace már az elindulását követően azzal vívott ki elismerést magának, hogy független zenészeknek teret biztosított a rajongóikkal történő kapcsolattartáshoz, ám vonzerejéből sokat veszített azt követően, hogy a Facebook-rajongói oldalai rohamos terjedésnek indultak - figyelmeztettek a CNet.com-nak nyilatkozó szakértők.