Így választ moderátort a Facebook

Nyelvtudás, a helyi kultúra és közösségi normák ismerete, lelki terhelhetőség az alap a Facebook-moderátorrá válás útján. Erre jön a többhetes tréning, amit folyamatos továbbképzés követ - derül ki a hvg.hu cikkéből.
Szepesi Anita, 2018. július 29. vasárnap, 20:50
Fotó: Shutterstock

Hamarosan 20 ezren moderálják majd a Facebook-posztokat, köztük van, aki teljes munkaidejében ezt csinálja, de partnerek és cégek is segítenek a szelektálásban. Az oldal moderátorai a világ 50 különböző nyelvén születő bejegyzéseket képesek áttekinteni - derül ki a portál cikkéből.

Nem minden poszthoz kell nyelvtudás, a fotókról el lehet dönteni anélkül is, hogy maradhatnak-e, ha a moderátor ismeri az adott terület kultúráját. Ezért alkalmaznak például Mexikóban spanyolul beszélő mexikóiakat ahelyett, hogy spanyolokat is bevonnának a feladathoz. Tudni kell kezelni az erőszakos, megrázó tartalmak vizsgálatával járó terheket is, amihez klinikai pszichológusok állnak a moderátorok rendelkezésére. A dolgozók bármikor kérhetik a szakemberek segítségét, egészségügyi költségeiket pedig megtéríti a cég.

A moderátorok munkáját folyamatosan értékelik, hogy egyre inkább javítsák a hatékonyságukat.

Fotó: Shutterstock

HOZZÁSZÓLÁSOK