Fájó változás jön a Facebooknál

Aki esetleg használta a Messengert a mobil böngészőjén keresztül, hamarosan nem fogja.
Napi.hu, 2016. június 6. hétfő, 16:07
Fotó: Reuters

Hamarosan megszűnik az a lehetőség, hogy a Facebook mobilos verziójában lehessen üzenni a Messengeren keresztül az ismerőseinknek: a cég be fogja tiltani a böngésző alapú használatot, mobileszközön kizárólag a dedikált Messenger alkalmazás lesz használható - írja az Cellanapló.

A hivatalos magyarázat szerint a Facebook a lehető legjobb szolgáltatást akarja nyújtani azzal, hogy a körülményes böngészős megoldás helyett a hivatalos alkalmazás felé tereli az embereket, de sokkal valószínűbb, hogy a cég egy újabb olyan lehetőséget vesz el milliárdos felhasználói bázisától, mely csak az embereknek jelentett pluszt, a Facebooknak nem hozott pénzt.

A dedikált alkalmazás ugyan tényleg sokkal kényelmesebb, mint a mobilböngészős használat, de a portál szerint a változtatás valódi oka, hogy telefonon futó alkalmazásból egyszerűen sokkal könnyebb kinyerni azokat a használati statisztikákat és más adatokat, melyek továbbárusításából a Facebook közvetve vagy közvetlenül a bevételeit szerzi.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

rw2, 2016.06.06 20:32

Az utolsó bekezdés a lényeg, a többi parasztvakítás.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

szenator, 2016.06.06 19:45

MESSENGER ?....LASSAN..., DE BIZTOSAN BONTAKOZIK KIFELE AZ INTERNET HALÁLA........
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html