Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az észak-ausztráliai és dél-afrikai tevékenységek műszaki irányítását a cég budapesti irodájából fogják felügyelni, ahol a Falcon itteni leányvállalata, a TXM Olaj- és Gázkutató Kft. működik.

A lap csütörtöki számában azt írta: maga a Falcon központja, tehát pénzügyi irányítása és igazgatása Dublinba költözik a néhány hónapon belül bezárandó denveri irodából. A változásokról a cég májusban kinevezett vezérigazgatója, Philip O'Quigley döntött Dublin kedvező földrajzi elhelyezkedése és amiatt, hogy az ír főváros más, tekintélyes olajtársaságoknak is bázisául szolgál.

Emlékeztetnek arra, hogy Falcon-TXM neve a Makó-árokban lévő gázkincs kinyerési kísérletén keresztül vált ismertté Magyarországon. A társaság 2007-ben szerzett 35 évre szóló termelési engedélyt a dél-alföldi város térségében lévő, csaknem ezer négyzetkilométeres területen. Fúrásai egyelőre nem hozták meg a várt eredményt, sőt később felhagyott a munkával az a trió is, amelynek a TXM mellett a Mol és az Exxonmobil volt a tagja.

A TXM által folytatott tevékenység nem állt le, de igazi lendületet várhatóan akkor vesz majd, ha tőkeerős partnerre talál. 2011-12-re három mezőfejlesztő kút fúrását irányozta elő 2700-3300 méteres mélységben, illetve négyezer köbméter olaj és 30 millió köbméter gáz felhozatalát. A társaság belefogott a geotermikus kutatásba is.