Nagy változás a fapados légitársaságoknál - ennek sokan nem örülnek

Egyre több fizetős szolgáltatást vezetnek be a fapados légitársaságok - írja a G7 a Cartrawler megbízásából készült felmérés nyomán.
Szász Péter, 2018. július 22. vasárnap, 13:03
Fotó: Pixabay

A fapados társaságok forgalmának egyre kisebb része származik a repülőjegyekből, miközben nő a kiegészítő bevételek szerepe - olvasható a portálon.

A poggyászdíj és az ülésfoglalás a legjelentősebb, egyes cégek esetében 10 euróból 4 már ezeknek köszönhetően folyik be. Ezen kívül gyre jelentősebb bevételt hoznak az utazással kapcsolatos olyan kiegészítő szolgáltatások is, mint a szállodai szoba- és autóbérlés.

A tíz legnagyobb légitársaság kiegészítő szolgáltatásokból származó bevétele 29,7 milliárd dollár volt, ami hatalmas emelkedés a 10 évvel korábbi 2,1 milliárdhoz képest.

A hagyományos légitársaságok is kezdenek felzárkózni. Egyre több légi fuvarozó nem oszt ingyen ételt a fedélzeten vagy a poggyászért külön díjat számít fel.

A fapados légitársaságok eközben újabb kreatív ötleteket valósítanak meg. Eddig csak a nagyobb lábtérért volt érdemes helyet foglalni a gépen, de a Ryanair és a Wizz Air ma már egyszerűen szétülteti a párban utazókat vagy családokat, ha nem vesznek ülőhelyet. Ezzel is arra ösztönzik az utasokat, hogy extra pénzért foglalják le székeiket.

HOZZÁSZÓLÁSOK