A Ryanairé lett a Laudamotion száz százaléka

A Ryanair lett a Laudamotion osztrák diszkont légitársaság 100 százalékos tulajdonosa, miután az ír cég felvásárolta a részvénye maradék 25 százalékát is - írja az Airportal.
Szász Péter, 2019. január 29. kedd, 15:17
Fotó: Shutterstock - Laudamotion

A Ryanair az idei nyári szezonban 25 gépesre növeli az osztrák leánycég flottáját a tavalyi 18-ról, valamint több lízingcéggel is megállapodást kötöttek, hogy a Laudamotion flottája 2020-ra 30 gépesre bővülhessen. Az osztrák low-cost cég továbbra is Airbus-üzemeltető marad - olvasható a portálon.

A szállított utasok számát tekintve a 2019 márciusában záruló üzleti évben 4 milliós, míg a második évben 6, a harmadikban pedig 7,5 milliós forgalmat tervez a cég. A tervek szerint a 2019-es téli menetrendben a Laudamotion 11 gépesre növeli bécsi bázisú flottáját, ezzel az Austrian mögött a második legnagyobb légitársaság lesz az osztrák főváros repterén.

A felvásárlás nem okozhatott nagy meglepetést, hiszen a Ryanair már tavaly nyár óta tulajdonolja az osztrák légitársaság 75 százalékát, és az ír cég 2018-ban azt is bejelentette, hogy opcióval rendelkezik a cég teljes felvásárlására. A Laudamotion még 2018. tavaszán jött létre az Air Berlin csődje után fizetésképtelenné vált Niki romjain.

A volt tulajdonos Niki Lauda Forma 1-es autóversenyző, aki az utóbbi hónapokban komoly egészségügyi problémákkal küzd.

HOZZÁSZÓLÁSOK