Fapados repülés: már Ausztráliában is divat

Az ausztrál Virgin Blue Airlines Pty 10 új repülőgépet vásárol a Boeingtől és további 40-re tart fenn opciót a következő tíz évben. Amennyiben lehívná az összes járművet, a cég megtriplázná gépparkját és az ausztrál és délkelet-ázsiai régió legnagyobb légitársaságává válna.
Kummer Krisztián, 2003. január 16. csütörtök, 09:23
Fotó:

Az első 10 Boeing 737-800-as repülőgép 2004 augusztusáig áll üzembe, ezzel a társaság gépparkja 40 repülőre bővül. A vállalat vezérigazgatója, Brett Godfrey szerint szeretnék még idén a piaci részesedésüket 30 százalékra növelni a mostani 25-ről.

Az alig két éve, két bérelt repülőgéppel elindult Virgin Blue mostanra már 30 gépet bérel, ám ez lesz az első alkalom, hogy sajátokat vásárol.

A cég nem nyilatkozott a vételárról, az 50 repülőgép listaára a Boeingnél mintegy 5,4 milliárd ausztrál dollárra (3,1 milliárd USA-dollárra) rúg; a tényleges ár ennél alacsonyabb szokott lenni. A fapados légitársaság adózás előtti profitja meghaladja majd a 100 millió ausztrál dollárt az idei, március végén lezáruló pénzügyi évben - mondta Godfrey.

HOZZÁSZÓLÁSOK