Ceska Zbrojovka Group SE részvénykibocsátást fontolgat a Prágai Értéktőzsdén - adta hírül a bne IntelliNews régiós hírportál. A bevételből amerikai terjeszkedését finanszírozná a vállalat. Ugyanakkor még nem hozták meg a végleges döntést. A cég 2019-ben jelentette be, hogy gyárat épít az Arkansas állambeli Little Rockban, amelyben több ezer terméket tervez előállítani 560 alkalmazott foglalkoztatásával.

A döntés halogatásának egyik oka, hogy a fegyvergyártás a világ minden táján vitatott gazdasági ágazat, sok magánbefektető elvből nem vásárolja hadiipari vállalatok papírjait. Ennek ellenére Csehországban keresettek lennének a vállalat részvényei, mivel a tőzsdézők ki vannak éhezve az ígéretes új befektetési lehetőségekre - véli Radim Dohnal, a Capitalinked.com elemzője.

A Ceska Zbrojovka, vagy ahogy sokan ismerik a CZUB Európa egyik legnagyobb katonai ruházati és kézifegyver-gyártója, termékekeit a fegyveres testületek és a biztonsági cégek alkalmazottai is használják. A vállalat legismertebb terméke a CZ 75 félautomata pisztoly (képünkön), amely a világ minden táján nagy elismerést szerzett magának. Csehországban ez a legelterjedtebb kézi fegyver.