Veszteségei miatt kivonulhat Lengyelországból is az Electro World - idéz lengyel lapokat az MTI-Eco. Az elektronikai termékeket árusító kiskereskedelmi hálózat május végén vált meg magyarországi áruházaitól.

A Puls Biznesu gazdasági napilap hétfői beszámolója szerint a lengyel Mix Electronics venné meg az üzlethálózatot. Az Electro World cáfolta az eladás hírét, a laphoz eljuttatott közlemény szerint az üzletek a DSG International csoport tulajdonában maradnak, mindamellett alaposan elemzik a lengyelországi piaci helyzetet.

A DSG International közép-kelet-európai tevékenysége veszteséges, ezért vált meg magyarországi érdekeltségétől is. A csoportnak Lengyelországban nyolc áruháza van, elemzők szerint ha a jelenlegi tulajdonos eladná a hálózatot, minimális összeget kapna érte.

Magyarországon is jelképes összegért, 1 euróért adta el a DSG International az EW Electro Retail Ltd-nek az Electro World hálózatot. Akkor az Európa második legnagyobb elektronikai kiskereskedelmi hálózatát üzemeltető DSG-nél azt közölték, hogy 16 csehországi, illetve 3 szlovákiai üzletüket megtartják, a nyolc lengyelországi üzlet helyzetét még tovább elemzik.

Az Electro World vesztesége 9,9 millió fontsterling volt Közép-Európában a május elején zárult üzleti évben, egy ével korábban 2,8 millió.