Féláron eladó a horvát sziget

Horvátországban eladó egy sziget, amelynek árát a tulajdonosok kénytelenek voltak a felére csökkenteni, mert "köztudottan" kísértetek lakják. (Képünk illusztráció)
Barabás T. János, 2013. október 16. szerda, 14:32
Fotó: Napi.hu

Az Adrián, Dubrovnik közelében eladó egy nagy sziget, az öt hektáros Daksa. A világszerte kedvelt üdülő körzetben csupán 2 millió eurót kérnek érte, mert évek óta nem sikerült a tulajdonosoknak eladni a kért 6 millió dollárért - írta a Croatian Times.

A potenciális vásárlókat elriasztották a szigetről szóló kísértethistóriák. Az általában szokásos ilyen mendemondákkal ellentétben ezek nem a középkorba nyúlnak vissza, csak a második világháború utánig. Ekkor mészároltak le a szigeten 48 embert, akiket a nácikkal való együttműködéssel vádoltak. Rendes per és ítélet nélkül kivégezték őket, és még azt sem engedték meg, hogy a családtagok eltemessék a holttesteket. Állítólag a felháborodott szellemek azóta járják a szirteket. A temetésre csak nemrégiben került sor, ez remélhetőleg megbékítette őket.

Dubrovnik-Neretva megyének elővásárlási joga van a területre a törvények értelmében - csak éppen pénze nincs rá. Leginkább abban reménykednek, hogy a lakatlan szigetet, amely pont szemben van a dubrovniki kikötővel, megveszi egy külföldi befektető.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

acdc, 2013.10.16 18:19

Kísértetek márpedig nincsenek, max taposóaknák.
Na megyek feltöröm a malacperselyt...
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

kakambuki, 2013.10.16 17:08

Megyek és megveszem! Ilyen potom árért már miért ne?
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html