Félméteres hó esett az USA-ban

Több ezer repülőjáratot töröltek az USA-ban, miután az északkeleti államokba megérkezett a hóvihar. New England és New York kormányzói szükségállapotot hirdettek.
Napi.hu, 2014. január 3. péntek, 08:05
Fotó: Napi.hu

Megérkezett a hóvihar az USA északkeleti államaiba, Massachusetts egyik városában már 53 centi hó esett - írjt a BBC alapján a hvg.hu. Hasonló mennyiségű havat várnak ugyanakkor Vermont-ban, New Hampshire-ben és Maine-ben is, ahol a lakosság áram nélkül maradt egy jégvihar miatt.

A havazás miatt többezer járatot kellett törölni, New England és New York kormányzói pedig szükségállapotot hirdettek, és felszólították az embereket, hogy maradjanak otthonaikban. Andrew Cuomo New York-i kormányzó emellett arra kérte a városba ingázókat: hagyják otthon autóikat. Néhány iskola már pénteken szünetet hirdetett.

A helyzetet nehezíti, hogy a rendkívül nagy mennyiségű hó mellett az erős széllel, és az ebből következő hóátfúvásokkal is meg kell küzdeni, a helyzet pedig az előrejelzések szerint péntek reggel rosszabbra fordul majd. Az erős szél nyomán a hőmérséklet tovább eshet.

Kanada második legnagyobb városában, Montrealban is mínusz 26 fokot mértek.

HOZZÁSZÓLÁSOK