Feltámadt poraiból a lengyelek liblingje

Úgy tűnik, túlélte a rendszerváltás utáni hanyatlást a lengyel hajógyártás. A szczecini üzem újra szép reményekkel néz a jövő elé-
Barabás Júlia, 2018. november 4. vasárnap, 10:22
Fotó: Pixabay

Miután a rendszerváltás után az ipar beteg embereként vergődött a hajógyártás Lengyelországban az elmúlt időszakban Szczecinben újra lendületet vett az iparág - adta hírül a Rzezczpospolita. A hajógyár nagy lendülettel lépett a nemzetközi piacra, a már teljesített szerződések nyomán készítik elő az újabbakat. Ma már ez az üzem a szíve a nyugati tengerparti iparnak.

Néhány napja a gyár rámpáján elindították a tenger felé a harmadik megajachtot. Két hónappal ezelőtt nyugat-európai partnerekkel együttműködve elkezdődött cirkálók építése és a közeli hónapokban látnak hozzá a part menti forgalmat bonyolító coasterek sorozatgyártásához. Befejezésükhöz közelednek a tartályhajók építésére vonatkozó tárgyalások is.

A cég pénzügyi helyzete - szemben a nehéz évekkel - stabil, két és fél éve nyereséget termelnek, így megbízható üzleti partnernek minősülnek. Amióta 2016-ban a hajógyár felújította tevékenységét az infrastrukturális beruházások értéke elérte a a 30 millió zlotyt. A jövőben a Nemzeti Vizsgálati és Fejlesztési Központ által meghirdetett önvezetőhajó-projekttel is foglalkoznak majd.

A fotó forrása: Pixabay.

HOZZÁSZÓLÁSOK