Felülmúlta a várakozásokat a Danone

Felülmúlta az elemzők várakozásait a világ legnagyobb joghurtgyártója, a francia Danone növekedése - jelentette be a vállalat csütörtökön. Az élelmiszergyártó állítása szerint a cég minden részlege hozzájárult a gyarapodáshoz.
MTI-Eco, 2011. július 28. csütörtök, 11:15
Fotó:

Az első félévben 6,9 százalékos növekedéssel 1,396 milliárd euró lett a Danone üzleti eredménye. Eközben eladásai 9,728 milliárd euróra nőttek, ami az előző év hasonló időszakához képest 8,7 százalékos emelkedést jelent.

A Thomson Reuters elemzői átlagosan ennél alacsonyabb, 1,384 milliárd eurós üzleti eredményt vártak. Az eladások ugyanakkor némileg elmaradtak a várakozásoktól, az elemzők ugyanis 9,741 milliárd dollárt jeleztek előre.

Az első félév eredményeinek köszönhetően a Danone az alapanyagok megnövekedett költsége és a bizonytalan gazdasági helyzet ellenére is tartani tudja a 2011-es év egészére kitűzött üzleti célját, miszerint az előző évhez képest 6-8 százalékos árbevétel növekedést kíván elérni.

Csütörtök délelőtt a Danone részvényeivel az előző napi záróértékhez 2,98 százalékkal alacsonyabb árfolyamon, 49,16 eurón kereskedtek csütörtökön a párizsi értéktőzsdén.

HOZZÁSZÓLÁSOK