Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az ügy érzékenysége miatt magát meg nem nevezni kívánó forrás szerint a hitelezők most vizsgálják annak a lehetőségét, hogy megkezjék-e az átvételről a tárgyalásokat, a svéd cég ugyanis néhány feltételhez kötötte az egyezséget, de azt nem részletezte.

A dél-koreaiak a svéd céggel egy meghiúsult felvásárlást követően ülnének tárgyalóasztalhoz, amely 513 millió dolláros tranzakcióról szólt volna az iráni Entekhab Industrial Grouppal.

Egy tiszviselő a Woori Banknál - ami a Daewoo egyik fő hitelezője is - a Reutersnek azt mondta, hogy az iráni holding bírósági eljárást indított annak érdekében, hogy a befektetők visszalépjenek az 513 millió dolláros felvásárlási ügylettől.

A múlt évben a Daewoo hitelezői egyszer már a tőzsdén nem jegyzett iráni háztartási gépgyártót választották az Electrolux-szal szemben, de a tranzakció meghiúsult tavaly május végén az eladási árban és a finanszírozási tervekben kialakult nézetkülönbségek miatt.

A dél-koreai céget már több ízben próbálták eladni, de eddig sikertelenül.

Az egyik Reutersnek nyilatkozó forrás szerint a dél-koreaiak az Electrolux-szal csak a helyi bíróság döntését követően ülhetnek tárgyalóasztalhoz.

Többen úgy vélik az iráni cégcsoport bírósági eljárása arra irányul, hogy visszakaphassa a mintegy 50 milliárd won előlegét - jegyezte meg a Reutersnek nyilatkozó forrás.