Felvásárolhatja az Infineon mobilüzletágát az Intel

A világ legnagyobb chipgyártója közel került ahhoz, hogy megegyezzen az Infineon vezeték nélküli technológiával foglalkozó üzletágának felvásárlásáról - hivatkozik három névtelen forrására a Bloomberg.
NAPI, 2010. augusztus 26. csütörtök, 19:34
Fotó:

A megegyezésről szóló hivatalos bejelentés legkorábban a hét vége felé történhet meg. Az Infineon, Európa második legnagyobb chipgyártója 1,5 milliárd eurót kérne vezeték nélküli üzletágáért - hivatkozik két másik meg nem nevezett forrására a Bloomberg.

Az Infineon mobiltelefon üzletága - amely az Apple iPhone-jába is gyárt chipeket - segíthet abban, hogy az Intel termékei szélesebb skálán is elterjedhessenek. (Az Infineon gyártja azokat a processzorokat, amelyek a telefonok rádiófunkcióit vezérli.)

Az Intel vezérigazgatója, Paul Otellini már régen tervezi a betörést a mobilchipek piacára. Bár az Intel uralja a személyi számítógépekbe készített chipek piacát 80 százalékos részesedésével, mobiltelefonokba egyelőre nem gyártott chipeket.

Az Infineon wireless üzletága a 2010-es pénzügyi év első kilenc hónapjában 35 százalékkal növelte profitját 2009 azonos időszakához mérten, eladásai 883 millió eurót tettek ki ebben a periódusban.

HOZZÁSZÓLÁSOK