A Samsung zászlóshajója, az elegáns szálcsiszolt alumínium borítású QX 510 is azt mutatja, hogy manapság már nem kell kompromisszumot kötni ha egy munkára és szórakozásra egyaránt használható - az anyaghasználat miatt méretéhez képest meglepően könnyű - hordozható számítógépet keresünk.

A 768p HD felbontású LED kijelző, a munkához kifejezetten praktikus teljes értékű numerikus billentyűzet vagy éppen az egygigás nVIDIA grafikus kártya ugyanis valóban kompromisszumok nélküli használatot jelent a mindennapokban.

Ezeknek köszönhetően egyrészt a filmek és a valóban nagy gépigényű játékok is gond nélkül elfutnak a hardveren, ráadásul az excel tábla kitöltése sem okoz problémát. Az akkumulátor a gyártó szerint több mint 7 órán át bírja, s bár ez erősebb terhelés esetén igencsak túlzónak mondható, a tapasztalatok szerint a mindennapos használat során valóban jól bírja a telep.

Persze szükség esetén az is jól jön, hogy a lithium-polymer akkumulátorok 2-3 óra alatt teljesen feltölthetőek. A kialakításnak kösztönhetően a gép működés közben egyátalán nem melegszik, igaz, az akkumulátorhoz a mezei felhasználó nem fér hozzá. Külön kényelmi funkció, hogy a gép Fast Start nevű energiatakarékos alvásmódjának köszönhetően a fedél lecsukását követően a következő használatnál a kinyitástól számított 3 másodpercen belül folytatható a munka, a Sleep-and-Charge USB port pedig kikapcsolt állapotban is tölti a csatlakoztatott eszközt. A QX 510 közel 400 000 forintos ára gép tudásának megfelelő, így bár közel sem számít olcsónak, ám ár/érték arányban nem tűnik annyira rossz választásnak.