Fényesen sikerült az iPhone világpremierje

Másfélmillió iPhone fogyhatott a készülék világpremierjének első napján, azaz a negyedik generációs telefon minden eddigi bemutatót fölülmúlva teljesített - derül ki az Oppenheimer elemzőcég számításaiból.
NAPI, 2010. június 25. péntek, 19:40
Fotó:

Az iPhone 3GS tavalyi megjelenésekor a telefonból három nap alatt értékesítettek egymillió darabot.

A Japánban, Németországban, Franciaországban, Nagy-Britanniában és az Egyesült Államokban csütörtöktől kapható 4G iPhone korlátozott számban és csak a fekete változatban kapható.

A számtalan ötletes megoldást tartalmazó készülék egyik forradalmi újdonságaként harangozták be az antennaként szolgáló saválló lemezből készült keretet, amely azonban nem úgy viselkedik, mint azt a tervezők várták.

Az első iPhone használók szerint a készülékkel térerő problémák vannak, és a hiba akkor jelentkezik, ha tenyérbe fogják a készüléket - számolt be az MTI.

Steve Jobs, az Apple vezérigazgatója személyesen válaszolt az egyik panaszos levére.

A megoldás mindössze annyi, hogy a 4G iPhone-t a megszokottól eltérően kell tartani.

A vételi problémák ugyanis akkor jelentkeznek, ha telefonálás közben a bal kézben tartott készülék bal alsó feléhez érnek.

Az Apple közleménye szerint nincs szó hibáról, mert minden kézben tartott mobiltelefonnál van valamennyi jelgyengülés.

A panaszosoknak mindössze azt tanácsolják, hogy - a telefonálási szokások változtatása mellett - vásároljanak műanyagból vagy szilikonból készült sarokvédőt.

HOZZÁSZÓLÁSOK