Ferihegyet is elérte a Lufthansa-sztrájk - járattörlés

A Lufthansa kabinszemélyzetének pénteken kezdődött sztrájkja miatt a német légitársaság egy, Budapestről délelőtt 11 órakor induló járatot törölt, de az utasokat ha késéssel is, eljuttatják a célállomásra, Frankfurtba - mondta Hardy Mihály, a Budapest Airport (BA) vállalati és közkapcsolati igazgatója pénteken az MTI megkeresésére.
MTI-Eco, 2012. augusztus 31. péntek, 08:50
Fotó: Napi.hu

A munkabeszüntetés egyelőre csak a frankfurti repülőteret érinti. Hardy Mihály elmondta, hogy a Lufthansa járata negyed 11-kor érkezett volna Frankfurtból Budapestre, majd a magyar fővárosból 11 órakor indult volna a vissza Németországba, ezt a járatot törölték.

Kiemelte ugyanakkor, hogy az utasokat késéssel, de eljuttatja Frankfurtba a légitársaság, a jegyek átfoglalását megoldják. Hardy Mihály megjegyezte, hogy a Lufthansa hajnali, 6:10-es járata Budapesten "aludt", így az rendben elindult.

Az igazgató úgy fogalmazott, nem lehet kizárni, hogy a későbbiekben lesznek késések a Lufthansa Budapestről Frankfurtba induló járatainál, de a légitársaság mindent megtesz, hogy utasait eljuttassa a célállomásra. Péntek hajnaltól sztrájkol nyolc órán át a Lufthansa német légitársaság kabinszemélyzete.

A légitársaság kabinszemélyzetének kétharmadát - közel 19 ezer embert - tömörítő szakszervezet, az UFO péntekre virradóra közölte, hogy a sztrájk helyi idő szerint hajnali 5 órakor kezdődik és 13 óráig tart, de egyelőre csak a frankfurti repülőteret érinti.

A Lufthansa azt tervezi, hogy a munkabeszüntetés ideje alatt törli járatai negyedét, összesen 64 gépről van szó.

HOZZÁSZÓLÁSOK