Az először 1970-ben megrendezett fesztiválra a lefoglalt, de nem kifizetett belépőket február 2-án kezdték el árusítani és a rá következő napon el is kapkodták az összeset. A június 24-28. között rendezett eseményre napijegyet nem árultak, a bérlet ára 175 font volt.

A magyar határtól pár kilométerre fekvő Nickelsdorfban megrendezett Novarockot ötödik alkalommal szervezték meg idén, és annak ellenére, hogy a fesztivál ilyen fiatal, 160 ezer látogatóval büszkélkedhet. A június közepén megtartott háromnapos osztrák rendezvényre 109 euróért lehetett bejutni. A fesztiválra Magyarországon is lehetett jegyet venni, 37 ezer forintért.

Mintegy 60 ezren vettek részt a marosvásárhelyi Félsziget fesztiválon, ami ennek ellenére sem lett nyereséges, ugyanis ehhez legalább 65 ezer látogatóra lett volna szükség. Azonban Gerendai Károly, a Szigetet is szervező kft. többségi tulajdonosa nem is számított profitra - az eddigi hét közül egyedül a 2007-es rendezvény hozta vissza a befektetett pénzt.

A látogatók fele-fele volt magyar és a román fiatal. Idén ünnepelte tizedik születésnapját a 2007-ben Európa legjobb zenei fesztiváljának választott újvidéki Exit, amelyre 190 ezren látogattak el. A rendezvény népszerűségét jól mutatja, hogy a majdnem 10 ezer dinárba (29 ezer forint) kerülő, külföldön értékesítésre szánt jegyeket az utolsó darabig felvásárolták.

A német Wacken is rekordot döntött: mind a 70 ezer jegy elkelt, ráadásul tavaly december vége óta már nem lehetett kapni belépőt. Az idén 20 éves fesztiválra, amely a keményebb zenék kedvelőit célozza meg, a háromnapos jegyért 120 eurót kellett fizetni.