Fokozná a bankok támogatását az IMF

A nemzetközi pénzügyi rendszer még jó ideig nem lesz egészséges állapotban, ezért fokozni kell a bankok támogatását és az ezzel kapcsolatos nemzetközi együttműködést is - nyilatkozta Dominique Strauss-Kahn, az IMF vezérigazgatója.
NAPI Online, 2009. február 17. kedd, 10:26
Fotó:

Dominique Strauss-Kahn szerint a világgazdasági válság 2010 elejére fejeződhet be, de ha elmaradnak a szükséges intézkedések, akkor a válság elhúzódhat. "2009 mindenképpen nehéz év lesz" - idézte a Valutaalap fejét az MTI.

Teljesen rendbe kell tenni a bankok könyveit, de ez nem halad elég gyorsan. Nyugtalanító, hogy amit az országok e téren elhatároznak, az jó irányban mutat, csak nem mennek eléggé messze (a végrehajtásban). Ez vonatkozik a bankokkal kapcsolatos nemzetközi együttműködésre is - tette hozzá.

A France Inter rádióban Kahn azt is fejtegette, hogy szerinte a növekedés serkentését célzó intézkedések sem tekinthetők elégségesnek, nem elég jelentősek. Igaz ugyan, hogy a reálgazdaság fellendítésének terveiben az országok az IMF útmutatásait követik, de nem kellő eltökéltséggel, így például ez hiányzik Japánban és egyes országoknál Európában is.

HOZZÁSZÓLÁSOK