Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az AstraZeneca és az Oxfordi Egyetem 2020. április 30-án jelentette be az egyetem által fejlesztett SARS-CoV-2 okozta Covid-19 fertőzés megelőzését szolgáló potenciális rekombináns adenovírus vakcina globális továbbfejlesztésére és forgalmazására irányuló megállapodását.

Az együttműködés célja, hogy az Oxfordi Egyetem Jenner Intézete és az Oxfordi Vakcina Kutatócsoport által jelenleg is fejlesztett potenciális, ChAdOx1 nCoV-19 néven ismert vakcina széles tömegekhez juthasson el. A megállapodás keretében, az AstraZeneca az oltóanyag készítmény termékfejlesztéséért, a vakcina világszintű gyártásáért és forgalmazásáért lesz felelős - közölte a vállalat.

Pascal Soriot, az AstraZeneca vezérigazgatója a megállapodás kapcsán hangsúlyozta: "Mivel a Covid-19 megbetegedés terjedése folyamatos a világban, ezért a vírus megállítására szolgáló vakcinára égető szükség van. Együttműködésünk összekapcsolja az Oxfordi Egyetem vakcinakutatás terén felhalmozott világszínvonalú szakértelmét az AstraZeneca globális termékfejlesztési, gyártási és forgalmazási kapacitásaival. Azt reméljük, hogy erőink egyesítésével fel tudjuk gyorsítani a vakcina globális elérhetőségét, hogy legyőzhessük a vírust és megvédhessük az emberiséget generációnk legveszélyesebb világjárványától."

Az Oxfordi Egyetem által fejlesztett potenciális vakcina a múlt héten lépett a fázis I. klinikai vizsgálati szakaszba, amely során öt dél-angliai centrumban, 18-55 éves egészséges önkéntesekben vizsgálják a hatékonyságát és a biztonságosságát. A fázis I. vizsgálat eredményei a jövő hónapban várhatóak, míg a későbbi fázisú vizsgálatokra az év derekán kerülhet sor.