Fontos döntés készül az USA-ban

Az amerikai pénzügyminisztérium szerint nemzetbiztonsági szempontból kockázati tényező lehet, hogy a Broadcom chipgyártó fel akarja vásárolni a távközlési célú integrált áramköröket gyártó Qualcomm vállalatot.
Domokos László, 2018. március 8. csütörtök, 18:27
Fotó: AFP

A Szingapúrban székelő Broadcom egy olyan amerikai céget tervez felvásárolni, amely a félvezető-gyártás élvonalában áll, és a tárca álláspontja szerint ezzel veszélyeztetheti az Egyesült Államok biztonságát. Ezért úgy vélik, fokozott figyelemmel kell átnézni a tervezett ügylet minden részletét - írta az MTI.

A külföldi beruházásokat felügyelő amerikai bizottság (CFIUS) hétfőn azt javasolta a Qualcomm részvényeseinek, hogy egy hónappal halasszák el a szavazást a felvásárlásról.

A Broadcomot novemberben egyszer már kikosarazta a Qualcomm igazgatótanácsa azzal, hogy a megajánlott 103 milliárd dollár túl alacsony összeg. A Broadcom februárban 121,39 milliárd dollárt ajánlott fel. Részvényenként ez 82 dollárt jelent a korábbi 70 dollár után.

Amennyiben létrejönne az akvizíció, az a valaha végrehajtott legnagyobb ügylet lenne a fejlett technológiai ágazatban. A Qualcomm egyebek között mobil készülékek vezeték nélküli hálózati adatforgalmát bonyolító integrált áramköröket gyárt.

A fotó forrása: Ethan Miller / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / AFP

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Bahnsteig_Eins, 2018.03.08 20:01

Érdekes, amíg az amerikai multik vásárolnak fel cégeket és piacokat szerte a világon, addig semmi gond nincs, de amikor egy távol-keleti vállalat vásárolna meg egy amerikai céget, akkor összecsinálják magukat... Érdekes értelmezése ez a globalizmusnak...

Ha ha ha
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html