Forgalomvisszaesésre figyelmeztet a Lucent

Újabb rossz hír érkezett a telekomszektorból, az amerikai Lucent Technologies távközlésieszköz-gyártó ugyanis közölte, hogy harmadik negyedévi bevételei - stagnálás helyett - 10-15 százalékkal múlhatják alul az egy negyedévvel korábbi 3,52 milliárd dollárt. A társaság a piaci bizonytalanságra való tekintettel nem adott ki eredmény-előrejelzést, ám annyit közölt, hogy a második negyedévi részvényenként 20 cent pro forma veszteség után mérsékelt javulásra számít.
Ádám Viktor, 2002. június 13. csütörtök, 15:41

A már megszűnt vagy eladott részlegekből származó veszteség 6 centet tett ki a fenti 20 centből, ám a fennmaradó 14 centes üzemi veszteség tekintetében a Lucent bizonytalan, hogy sikerül-e mérséklődést felmutatnia. Ez mindenesetre rosszabb kilátás, mint az elemzők által várt 10 centes mínusz.
Az idén a társaság egyszer úgy nyilatkozott, hogy a költséglefaragások révén négymilliárdos negyedévi forgalom mellett már nullszaldós lehet a cég, miközben a korábbi becslés szerint ehhez 4,25 milliárd dollár bevételre lett volna szükség. Eddig a Lucent nyolc negyedéven keresztül zsinórban veszteséges volt, az elmúlt évi mínusz 16 milliárd dollárra rúgott.
A korábbi tervekben 56 ezres létszámleépítés szerepelt, ám a mostani célkitűzés arról szól, hogy az üzleti év végéig 50 ezer dolgozó talpára kötnek útilaput.

HOZZÁSZÓLÁSOK