A Parmalat elnöke Franco Tato, az olasz állami energiaszolgáltató az ENEL korábbi vezérigazgatója lett, a csoportot hét éve vezető, a csődből új életre keltő 76 éves Enrico Bondi nem tartotta meg vezérigazgatói posztját. Az igazgatóság egy évre nyerte el megbizatását, amíg az új vezetés fel nem áll.

A világ első számú sajtgyártójaként ismert Lactalis július 8-ig tartja fenn ajánlatát, hogy részvényenként 2,6 euróért felvásárolja a még nem a kezében levő Parmalat-részvényeket (ez az ár 11,6 százalékkal magasabb az elmúlt 30 nap átlagánál). Az összesen 4,3 milliárd eurós ajánlat korábban elnyerte a szakszervezetek támogatását, miután a franciák megígérték, hogy megőrzik a munkahelyeket és a vállalat székhelye is Olaszországban marad.

A hónapok óta tartó felvásárlási csatába az olasz kormány is beszállt, amikor például a közgyűlés elhalasztása érdekében módosított jogszabályt, emellett olasz bankok is megpróbálkoztak egy olyan ellenajánlat összehozásával, amelynek nyomán olasz kézben maradhatott volna a társaság.

Mindez végül is nem vezetett eredményre, így ha a Lactalis sikeresen lezárja akcióját, akkor a világ legnagyobb tejipari csoportját hozhatja össze a Besnier-család vállalkozása. Az olasz Finanza.com szerint egyelőre nincs nagy lelkesedés a Parmalat-részvényesek körében, így lehet, hogy a vevő emel még valamit a 2,6 eurós ajánlaton.