Frankfurtba tart a Goldman Sachs

Bizonyos eszközeinek és tevékenységeinek Frankfurtba költöztetését fontolgatja a Goldman Sachs annak érdekében, hogy a mostani londoni székhelye miatt ne szoruljon ki az európai tőkepiacról a Brexit után - mondta el a Reutersnek három, az ügyben érintett forrás.
portfolio.hu, 2016. november 9. szerda, 22:18
Fotó: Reuters

A befektetési bank jelenleg azt vizsgálja, hogy miként tudna megfelelni az Európai Központi Bank (ECB) előírásainak, amely a fő ellenőre lenne az eurózónába költözés után.

A váltás oka természetesen az lenne, hogy a szolgáltatásait akadálytalanul nyújthassa azután is, hogy Nagy-Britannia nem lesz már az Európai Unió tagja. A Reuters forrása azt is megemlítette, hogy nincsen az ügyben még végleges döntés, bár beszélgetéseket már folytattak az ECB illetékeseivel. (Az sem kizárt, hogy a kiszivárogtatás a jobb alkupozíció elérését szolgálja a jövőbeli székhely kiválasztásakor.)

A Goldman Sachs szóvivője nem kommentálta az értesülést, csupán annyit mondott, hogy a Brexit számos bizonytalanságot jelent a cég számára, zajlik a munka az ezekre való felkészülés kapcsán, illetve nem hoztak még meg minden döntést.

HOZZÁSZÓLÁSOK