Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Áprilisban 3,2 százalékkal bővült az árutonna-kilométerben mért forgalom tavaly áprilishoz képest, viszont a kapacitást 6,6 százalékkal növelték a légitársaságok, emiatt a gépek kihasználtsága 1,4 százalékponttal 43,5 százalékra csökkent.

A legnagyobb bővülést a Közel-Keleten (7,7 százalék) és Európában (6,8 százalék) mérték. A IATA elemzésében megjegyezte, hogy a bővülés mértéke nagyobb részt azzal magyarázható, hogy mostanra múlt el a tavalyi sztrájkok hatása, és a globális környezet továbbra is alacsony keresletet generál. Az utasforgalom ugyan 4,6 százalékkal bővült tavaly áprilishoz képest, de 2015 januárja óta ez a legalacsonyabb bővülési ráta. Ennek oka a szervezet szerint a brüsszeli terrortámadások miatt csökkenő kereslet, e nélkül 5 százalék körül nőtt volna az értékesített utaskilométerben mért teljesítmény.

Ahogy az áruforgalomban, úgy az utasforgalomban is a Közel-Keleten volt a legnagyobb növekedés, a régió légitársaságai 12,2 százalékos bővülést jelentettek, Afrikában 8,6, Európában 1,9 százalékkal bővült a szektor. A járatok átlagos kihasználtsága 79,1 százalék volt, 0,3 százalékponttal alacsonyabb, mint tavaly ilyenkor.