BUX
37962

Frusztrált a Deutsche Telekom a válságadók miatt

A Deutsche Telekom frusztrált a Magyarországon bevezetett új vállalati adók miatt, mert ezek veszélybe sodorhatják a vállalati beruházásokat és az ország gazdasági növekedését - fejtette ki pénteken egy németországi pénzügyi konferencián a német távközlési vállalat pénzügyi igazgatója.

MTI-Eco, 2011. január 14. péntek, 14:48

Át kell gondolnunk, hogy mik a következmények ránk nézve, és azt is, hogy az adók milyen hatással vannak a térség beruházásaira - mondta Timotheus Höttges.

Höttges azt is elmondta, hogy elégedett a magyarországi üzletmenettel, és gazdasági fellendülésre számít egész Közép-Kelet-Európában.

Korábban tizenhárom jelentős európai nagyvállalat elsőszámú vezetője követelt szankciókat a magyar kormány ellen a különadók, és a külföldi vállalatokra vonatkozó egyéb intézkedések miatt. Az érintett vállalatok panasszal éltek az illetékes EU-igazgatóságoknál azzal a céllal, hogy az Európai Bizottság "indítson eljárást Magyarországgal szemben" az Európai Unió szabályainak a megsértése miatt.

A tiltakozás résztvevői között volt Németország részéről az Allianz, az E.On, az RWE, a Telekom, az EnBW, a Rewe elsőszámú vezetője. A hat német óriáscég tiltakozó akciójához csatlakoztak az osztrák Spar, az OMV és a Baumax, a cseh CEZ, a francia Axa, valamint a holland ING és Aegon vezetői is.

A vállalatvezetők azt állították, hogy a magyar kormány intézkedései egyoldalúan diszkriminálják őket a magyar vállalatokkal szemben, ami ellentétes az Európai Unió jogszabályaival.