Furcsaságok a debreceni BMW-gyár körül

Vélhetően a BMW lesz az egyik első haszonélvezője annak az előterjesztésnek, amelynek lényege, hogy a kiemelt beruházások felett gyakorlatilag minden kontroll megszűnhet – írja a HVG.
Dzindzisz Sztefan, 2018. december 5. szerda, 13:32
Fotó: AFP

Az autógyártó már az előtt elkezdheti debreceni építkezését, hogy a hatóságok jogilag is kialakítanák az új telket a felvásárolt területekből. Így már javában állhat az épület, mire bárki érvényesíteni tudná esetleges ellenérveit - olvasható a hvg.hu-n.

Az önkormányzat 44 milliárd forint hitelt vett fel a földvásárlásra és az infrastruktúra fejlesztésére. Ez hektáronként bő százmillió forintos keretet jelent, miközben a termőföld átlagára másfél millió forint körül van.

Az utak és a közművek kiépítésére további 125 milliárd forintot adott a kormány. Így a helyi gazdák mesés árakat alkudhattak ki maguknak, és a városnak is tekintélyes puffere marad az egyéb költekezésre.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Panzerkraftwagen_Drei, 2018.12.05 23:10

Tehát, az adónk milliárdjaiból segílyezett multira a törvények sem vonatkoznak... Akinek esetleg nem tetszik, aki holmi törvényességre próbálna hivatkozni, azt meg majd szimplán lecsukják, mint a debreceni környezetvédőt, aki azt hitte hogy az Audira is vonatkoznak a törvények. Példát is statuáltak vele, gyilkossal egy cellába zárta négy hónapra a büdös cigány mutyimaffiája.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html