G20: a jüanról egy szó sem esik

A G20 zárónyilatkozata nem tesz majd említést sem Kínáról, sem Kína árfolyam politikájáról - tudta meg a Reuters hírügynökség a szöveg vázlatát ismerő két forrástól.
MTI-Eco, 2010. június 27. vasárnap, 16:53
Fotó:

A Reuters által szombaton megszerzett vázlat még egy sorban méltatta Kína nemrégiben tett bejelentését a jüan árfolyam dollárhoz való rögzítésének felszámolásáról. 

A Reuters által megkeresett két forrás azonban vasárnap megerősítette, hogy a dokumentum már nem tesz említést a kínai fizetőeszközről.

Kínai illetékesek a kanadai csúcsértekezlet előtt hangsúlyozták, hogy a jüan árfolyama körül kialakult vitának nincs helye egy nemzetközi fórumon. 

Washington és számos G20 tagország is jelentős mértékben alulértékeltnek tarja a jüant és azt veti Kína szemére, hogy árfolyam politikájával jogtalan versenyelőnyhöz juttatja vállalatait.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

megalodon, 2010.06.27 18:25

Most vagy védővámot nyom az EU a kínai cuccokra, vagy hajlandóak leszünk kínai bérszinvonalon dolgozni, vagy munkanélküliek sáskahada fogja az olcsó gagyi kínai cuccokat megvenni a munkanélküli segélyekből..ahelyett, hogy normális árut termelne és vásárolna.. lehet választani....
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html