Garfield nem lesz a PwC Consulting ügyfele

A PricewaterhouseCoopers tanácsadó üzletága, a PwC Consulting az anyacégről való leválás és a tőzsdére menetel után Monday néven működik tovább. A hétfőt - s főleg a hétfő reggelt - elvből utáló Garfield ezek után valószínűleg nem bízza ügyeit a cégre.
Ádám Viktor, 2002. június 10. hétfő, 15:19

A PwC Consulting tegnap jelentette be, hogy anyavállalatától való távolság növelése érdekében, illetve a tőzsdére menetelre való felkészülés jegyében a jövőben Monday néven működik tovább - jelentette a CNNMoney. A hét első napja, mint cégnév a vezetés szerint azért jó, mert igazi szó, tömör, felismerhető, globális - persze csak annak, aki valamennyit azért tud angolul -, s pont illik egy olyan vállalathoz, amelyik keményen dolgozik az eredményért. A társaság új elnök-vezérigazgatója a Continental Airlines volt elnöke, Greg Brenneman lett, a pénzügyi vezéri posztra pedig a Dun & Bradstreet veteránja, Frank Sowinski került.
A PwC Consulting mintegy egymilliárd dolláros részvénykibocsátásáról és leválasztásáról azt követően született döntés, hogy az Enron-botrány után igencsak felerősödött a nyomás, hogy a számviteli szolgáltatást nyújtó cégek különítsék el könyvvizsgálói és tanácsadói üzletágukat.
Márciusban a KPMG Consulting jelentette be, hogy megváltoztatná nevét annak érdekében, hogy megkülönböztesse magát anyacégétől, miközben a rivális Accenture - igaz, amiatt, hogy elvesztette az Andersen név használati jogát - már 2000-ben sutba dobta az Andersen Consulting nevet.

HOZZÁSZÓLÁSOK