Gazdát cserélhet a neves szállodalánc

A francia Accor szállodalánc megvételre kínálta fel 46 közép-kelet európai szállodáját az érdekeltségébe tartozó lengyel Orbisnak - közölte a varsói központú vállalat kedden.
MTI-Eco, 2014. október 21. kedd, 12:05

Az Accor 142,3 millió eurót kér a részben saját tulajdonú, részben lízing és franchise szerződések alapján működtetett szállodákért. Az Accor november végéig kizárólagos tárgyalási jogot biztosított az Orbisnak.

Az eladásra felkínált szállodák többsége Budapesten, Prágában, Bukarestben és Varsóban van.

Gilles Clavie, az Orbis vezérigazgatója szerint az Accor ajánlata az előzetes elemzések szerint beleillik az Orbis stratégiájába, de a részletes elemzés és a tárgyalások időt igényelnek. Varsói elemzők szerint az ügylet előnyös lehet az Orbis számára, mert kiterjeszti működési területét a térségben. Ugyanakkor megjegyzik, hogy a piac jobban örült volna, ha az Accor nem érdekeltségi körén belüli cégnek ajánlja fel a szállodákat.

Az Accor Európa piacvezető szállodaipari vállalata, világszerte mintegy 3800 hotelt üzemeltet 13 márkanév alatt. A varsói tőzsdén jegyzett Orbis, amely fölött az Accor gyakorolja az irányítási jogokat, Lengyelország vezető idegenforgalmi cége. Jelenleg 68 szállodát üzemeltet Lengyelországban, Litvániában és Lettországban.

Az Accor-Pannonia Hotels Zrt. az Accor csoport magyarországi leányvállalata 1993 óta van jelen Magyarországon. Az Accor-Pannonia Hotels közel 18 szállodát üzemeltet Magyarországon Sofitel, Novotel, Mercure és Ibis márkanéven.

HOZZÁSZÓLÁSOK