Generali: veszteség, leépítések

Az Assicurazioni Generali várhatóan veszteséggel zárja a 2002-es évet - közölte a negyedik legnagyobb európai biztosító vezérigazgatója, Giovanni Perissinotto - , szemben az egy évvel korábbi 1,1 milliárd eurós nyereséggel. Az elemzői várakozásoknak megfelelő bejelentés nem tartalmaz pontos számot a veszteség mértékére nézve, annyit azonban már tudni - emlékeztet a Dow Jones - , hogy az első 9 hónap mintegy 350 millió eurós mínusszal zárult, miután a biztosító kénytelen volt leírni 2,1 milliárd eurót befektetési portfóliójából.
NAPI Online, 2003. január 22. szerda, 11:26
Fotó:

A Generali az idei évre már 931 millió eurós nettó profitot vár, 2005-re pedig az 1,5 milliárd eurót is lehetségesnek tartják- írta a Reuters. A trieszti pénzintézet tervei közt szerepel, hogy megszerezze a többségi tulajdonában levő bécsi, illetve párizsi Generali azon részvényeit, melyek még nincsenek a birtokában.
A hároméves üzleti terv ismertetésekor - ilyet a Generali még sosem csinált - azt is bejelentették, hogy a társaság ez idő alatt 2800 fős létszámcsökkentést hajt végre, amivel több mint 617 millió euróval lefaraghatja költségeit.

HOZZÁSZÓLÁSOK