Az Interpol is elkapná a szökött Nissan-vezért

Hivatalosan is felszólította az Interpol a libanoni hatóságokat, hogy fogják el Carlos Ghosn Nissan-vezért. A cégvezető Japánból szökött el a felelősségre vonás elől Bejrútba, pénzügyi bűncselekményekkel vádolják.
Rácz Gergő, 2020. január 2. csütörtök, 14:44
Fotó: Getty Images

Libanon hivatalosan is megkapta a felszólítást az Interpoltól, hogy fogják el Carlos Ghosn Nissan-vezért. A Reuters információi szerint a felszólítást még jóvá kell hagynia a bejrúti hatóságoknak is.

A névtelen forrás szerint még nincs döntés arról, hogy miként cselekszenek a közel-keleti ország hatóságai Ghosn ügyében. A körözött üzletember Japánból szökött meg, állítólag egy hangszertokba zárva, miután a Nissan vezetőjeként több alkalommal visszaélt cégvezetői pozíciójával. A vádak miatt bíróság elé kellene állnia Tokióban.

Ghosnnak több állampolgársága van, szökésekor minden bizonnyal azért esett Libanonra a választása, mert az országnak nincs kiadatási egyezménye Japánnal.

A letartóztatási parancsról a Reutersnek nyilatkozó forrás szerint a múltban Libanon nem zárta el az Interpol által körözött állampolgárait, viszont bevonta útleveleiket és óvadékot állapított meg.

HOZZÁSZÓLÁSOK