Libanonba menekült a Nissan bukott vezére

Libanonban tartózkodik Carlos Ghosn, a Nissan, Renault és Mitsubishi sikkasztással vádolt volt elnök-vezérigazgatója, aki Japánban várta házi őrizetben a perét - számolt be az Infostart.hu az MTI híre alapján.
Domokos László, 2019. december 31. kedd, 10:15
Fotó: Getty Images - Képünk illusztráció.

Japán legjobban fizetett cégvezetője a Nissan, a Renault és a Mitsubishi részvételével létrehozott autóipari szövetség, egyúttal mindhárom autógyártó első embere is volt, míg Tokióban tavaly november 19-én őrizetbe nem vették, és előzetes letartóztatásba nem helyezték pénzügyi vétségek miatt.

Több mint három hónap múlva, március 6-án szigorú korlátozások mellett óvadék ellenében feltételesen szabadlábra helyezték, de alig egy hónapra rá, újabb vádakkal ismét letartóztatták. Azóta házi őrizetben volt.

Az üzletember Bejrútba érkezéséről beszámoló al-Dzsumhuríja libanoni napilap szerint Ghosn Törökországból érkezett repülővel - írta a portál.

Japánnak Libanon együttműködésére van szüksége Ghosn kiadatásához - közölte egy nevének elhallgatását kérő japán külügyi vezető a Kyodo japán hírügynökséggel. Libanon és Japán között ugyanis nincs érvényben kiadatási egyezmény.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

na4, 2019.12.31 18:15

Jó helyre ment, éppen most fog ott kitörni egy polgátórháború. Az ország az összeomlás szélén áll.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html