Gigabírságot kapott a Volkswagen

Kanada történetének legnagyobb környezetvédelmi bírságát, 196,5 millió kanadai dollárt, vagyis több, mint 45 milliárd forintot kénytelen fizetni a cég a dízelbotrány miatt - szemlézi az Index a Reuters értesülését.
Szabó Dániel, 2020. január 23. csütörtök, 09:14
Fotó: AFP

A Volkswagen - és más német autógyártók - majdnem egy évtizeden keresztül, 2008-tól 2015-ig értékesített a károsanyag-kibocsátási adatokat manipuláló berendezéssel szerelt dízelüzemű járműveket, amelynek motorja vizsgálati körülmények között a maximálisan engedélyezettnél kevesebb károsanyagot termel, a forgalomban viszont többet.

Az autógyártó ellen több országban is perek indultak, most ebből zárult le egy Kanadában, amely az ország történetének legnagyobb környezetvédelmi bírságát, 196,5 millió kanadai dollárt, vagyis több, mint 45 milliárd forintot kénytelen fizetni a cég a dízelbotrány miatt - közölte a Reuters.

A Volkswagennek eddig nagyjából 30 milliárd eurójába került a 2015-ben kirobbant botrány miatt. Az elemzői várakozások alapján a Volkswagen adózott eredménye 2019-re 13,9 milliárd euró lehet - áll az Index szemléjében.

A dízelautózást teljesen átszabta a csalási sorozat.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

mpapa, 2020.01.23 10:07

Aprópénz ez egy Volkswagen-nek
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html