Gigantukus összegbe került eddig a dízelbotrány a Volkswagen konszernnek

A Volkswagen konszern már 1,77 milliárd eurót költött a dízelbotrány miatti tanácsadói és ügyvédi költségekre - írja az MTI a Handelsblatt nyomán
Szász Péter, 2019. június 16. vasárnap, 15:27
Fotó: AFP

Az 1,77 milliárd euró a konszern összes márkájánál - beleértve az Audi és Porsche márkákat is - felmerülő jogi költségeket magában foglalja, ezt a Volkswagen szóvivője is megerősítette a lapnak.

A konszern dízelbotránnyal kapcsolatos jogi költségei várhatóan tovább emelkednek, mivel számos vizsgálat és eljárás van még folyamatban - írták.

A Volkswagen konszern az idei első negyedévben 3,02 milliárd eurós nyereséget ért el, kisebbet a tavalyi első negyedévi 3,3 milliárd eurónál. Az alacsonyabb nyereséghez nagyban hozzájárultak a dízelbotránnyal kapcsolatban a negyedév során felmerült és elszámolt jogi költségek is.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

gmihaly, 2019.06.17 08:16

Fognak még szívni az álbotrány kirobbantói. Csak időbeli távlat kell hozzá. Meglehet, hogy az elektrongyost is azért nyomatják, hogy erről eltereljék a figyelmet.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html