Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A hétvégén is üléseznek egyet a Deutsche Bank felsővezetői, a menedzserek arról tanácskoznak, hogy további méretcsökkentési leépítéseket hajtsanak végre Németország legnagyobb bankjánál - nyilatkozta egy forrás a Reutersnek.

  • Kétségbeesetten keresi a saját pénzügyi válságából való kilábalás lehetőségét a Deutsche Bank, így augusztusban már felmerült a második legnagyobb német bankkal, a Commerzbankkal való esetleges összeolvadás ötlete is, de egyelőre felfüggesztették az erről szóló egyeztetéseket, mondván, mindkét banknak előbb saját magát kell rendbe tennie,
  • a hírügynökség egyik forrása szerint a tavaly elfogadott stratégia megvalósításának előrehaladásáról lesz szó ezen a hétvégén,
  • egy másik forrás szerint pedig az eszközeladások felgyorsítása is fókuszban lesz,
  • így lényegében a bank stratégiájának módosítása is terítékre kerülhet.

A bank struktúrájáról és költségeiről is szó lesz tehát. Arra a kérdésre keresik a választ, hogy az eddig megtett intézkedések elégségesek-e.

Tavaly 15 ezer fő elbocsátását jelentette be a bank, de mintegy 20 ezerrel csökkentette létszámát azóta. A 2008-as 2200 milliárd euróhoz képest idén év közepére 1800 milliárdra csökkent a bank mérlegfőösszege. Míg több nagy európai versenytársa, például a svájci UBS és a Credit Suisse rendelkezik erős alternatív tevékenységgel (privábank, vagyonkezelés) a befektetési banki mellett, a Deutsche Bank híján van ennek.

A Deutsche Bank nem kommentálta a hétvégi válságtanácskozásról szóló hírt - írja a portfolio.hu.